Kombi Bakımı Sistematiği



Kombi bakımı yaptırmak, çoğu zaman gereksiz masraf olarak görülebilir. Ancak bakım ve temizliğini yaptırmadığımız kombilerin muhtemel gelecekte çıkaracağı arızalar, cebimizden maalesef çok daha fazla miktarın saçılmasına neden olmaktadır. Kaldı ki kombi arızaları yalnızca mal güvenliğimize değil, can güvenliğimize de oldukça ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Cihazda meydana gelecek herhangi bir arıza esnasında soluduğumuz havaya salınan çiğ gaz, uzun süreli solunumda sağlığımızı da risk altına sokabilmektedir. Tüm bunların önüne geçmek için kombi ve peteklerimizin periyodik temizliğini yaptırmalı, bu işin ihmale gelmeyeceğinin bilincinde olmalıyız.

Kombinize bakım yaptırmak istiyorsanız, bunun için kendinizi usta ilan etmeden önce 2 defa düşünmenizi öneririz. Zira kombinin hassas parçaları elinizde zarar görürse ve sizler de bunun farkına varmazsanız, sizler için kirli bir kombi tesisatından çok daha büyük problemler meydana getirebilecektir. Bu nedenle güvenilir ve işine hakim, uzman personellerden teknik yardım almalı; ne kombinizin ne de kendinizin hayatını riske atmamalısınız. Zeki Teknik Kombi Bakım ve Petek Temizliği Servisi, güvenilir ve garantili hizmeti ile her zaman diğer firmalardan bir adım önde ve sizin de yalnızca bir telefon uzağınızdadır. Siz de kombiniz için en iyisini istiyorsanız, sitedeki numarayı arayarak bizlere ulaşabilir ve kaliteli bir hizmetin rahatlığını yaşayabilirsiniz.



Kombi Bakımı Nasıl Yapılır

Kombi bakımı işlemine başlamadan önce ustalarımız tarafından genel kontrol gerçekleştirilir. Bu kontrol, kombinin çalışmasında bir eksiklik varsa onun tespiti, sıcak suyu çalıştırarak ısısının tespiti ve kombi kazanının suyu boşaltılarak, su sızdırmazlık tespiti şeklinde sıralanabilir.

Sonrasında genleşme tankının basıncı ölçülür, eğer 0.75 mbar ın altındaysa hava basılır. Zira 0.75'in altındaki basınç, yanma için yeterli değerde değildir.

Gaz-hava oranı ölçülür ve gaz kaçağı olup olmadığı kontrol edilir. -Tüm bu kontroller hayati bir önem taşımaktadır. Sizler de evinize gelen tesisat ustalarının direkt kombiyi söküp temizlemeye geçmesine izin vermeyin. Yoksa işlem sonunda cihazınız daha büyük zarar uğrayabilir-.

Kontroller bittiğine göre sıra artık kombinin parçalarını temizlemeye gelebilir. Öncesinde kapattığımız kombinizin kapağını açarak sırasıyla ana parçaları yerinden söker ve temizlemeye başlarız. İlk olarak dış ortamdaki hava ile direkt temas halinde olduğundan sık sık tozlanan fan motorunu ilaç ve suyla temizleriz. Fan motoru, hava ile gazı harmanlayarak alev brülörüne göndererek yakıttan tasarruf sağladığı için, ısı verimi ve doğalgaz faturalarınız için oldukça önemli bir parçadır. Bu parçanın temizliği de en az işlevi kadar önemlidir zira kanatçıklarında toz birikmiş olan motor, eskisi kadar rahat dönemez ve bu dönüşü sağlayabilmek için çok daha fazla enerji yakar.
İkinci olarak eşanjör ve brülör sökülüp temizlenir.




Yoğuşma sifonu su ile temizlenir.

Sirkülasyon pompası temizlenir.

Tıkanmış filtreler temizlenir.

Gevşemiş veya bozulmuş contalar yenileriyle değiştirilir.

Genleşme tankının havası tekrar ölçülür. Bu sefer basıncın 1.2 ila 1.5 mbar arası olması gerekmektedir.

Son kez kombinin genel ayarları kontrol edilir ve kombi kullanıcıya teslim edilir.

Kombi Bakımını Ne Zaman Yaptırmalıyız


Kombinizden en iyi verimi elde edebilmek,

Kombinizde arıza meydana gelerek can ve mal güvenliğinizi tehdit etmesini önlemek,

Olası gaz ve elektrik kaçaklarından sakınmak ve musluk suyunuzun kirlenmesinin önüne geçmek,

Doğalgazdan ve elektrikten tasarruf sağlamak,

Kış aylarında meydana gelebilecek problemleri önceden kaldırarak kendinizi ve sevdiklerinizin konforunu garanti altına almak

Ve

Kombinizi çok daha uzun yıllar boyunca kullanabilmek için; YILDA 1 DEFA periyodik kombi bakım ve petek temizliğinizi yaptırmanızı öneririz. Kışın yoğunluk yüzünden teknik yardımın gecikmesi ihtimalini düşünerek, bu bakımı kış döneminden önce yaptırmanız tavsiye edilmektedir.




Kombi bakımını gerçekleştirdiğiniz zaman faturalarınızdaki düşüş ve sağladığınız ısı verimine siz de şaşıracaksınız. Üstelik kombinizin parçalarını düzenli temizlediğiniz takdirde onlar da size çok da uzun bir süre hizmet vermek için çabalayacaklardır. Sanayi Bakanlığının belirlediği oranlara göre, normalde 15 yıl olan bir kombi ömrünü, düzenli bakım ve temizlik sayesinde 20-25 yıla çekebileceğinizi biliyor muydunuz? Daha detaylı bilgi için, Baymak Kombi Bakım, başlıklı yazımızı okuyabilir; kombi bakımının yanında petek temizliği hakkında da bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Petek Tesisat Temizleme ve Petek Temizleme Tavsiye Kombi Servisi başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz.