Servs Kaydı İçin;
444 28 46
Kombi cihazları sürekli kullandığımız cihazlar arasındadır. Peki bu kullandığımız teknolojik cihazlardan bazıları sağlıklı ve verimli çalışabilmesi aynı zamanda enerji tasarrufu sağlamak için bakımlar yaptırılması gerekmektedir. Bu cihazlar kombi cihazları ve klima cihazları ikiye ayrılmaktadır.
Özellikle siz değerli kullanıcılarımız kışları doğal gaz faturasından çok şikayetçi olmaktasınız. Bunun nedeni ise kışa hazırlık yapmamanızdır. Sizler kombi kullanıcıları olarak düzenli olarak kombi cihazınızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmalısınız. Biz insanların kış hazırlığı yaptığımız gibi kombi cihazlarının da kış hazırlığı yaptırılması gerekmektedir. Kombi Bakımı sayfamızı inceliyebilirsiiniz.
Kombi bakımının Önemi
Kombi cihazınızın bakımı yapıldığında ve doğru kişiler tarafından yapıldığında kombi cihazları kendisini kışa hazırlar. Biliyorsunuz ki kombi cihazları su , elektrik, doğal gaz enerjisiyle çalışmaktadır. Bu yüzden kombi cihazlarının güvenli bir şekilde kullanılması için bakım yapılmaktadır. Kombi cihazlarının bakımı yapıldığın da güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar ve kombi cihazının ömrünü uzatır daha uzun yıllar kullanmanızı sağlar.Neden Periyodik Bakım Yapılması Gerekmektedir
Periyodik bakım yapıldığında kombi cihazlarının gaz sızıntısı kontrol edilir ve her hangi bir arızalanma gibi söz konusu olduğunda kullanıcıya bilgi verilir ve kombi cihazında oluşabilecek arızalanmaların önüne geçilir. Sizleri büyük masraflardan kurtulmuş olursunuz.
Bütün bunların yanı sıra verimli yanma ve uygun değerlerde atmosfere salınan egzoz gazının azaltılması, çevreye ve topluma duyarlılık adına hepimizin önceliği oluyor.
evreye verilen zarar minimuma indirilebiliyor. Kombi cihazlarının içerisinde bulunan üç yollu vana, genleşme tankı, ateşleme odası yani yanma odası, ana kart, fan motoru gibi bütün parçalar zaman geçtikçe toz kapar, kombi cihazında bulunan parçalar kirlenir. Kirlenme nedeniyle parçalar verimli bir şekilde çalışmaz bu sebeple kombi cihazının fazla doğal gaz yakmasına neden olmaktadır.
Aynı zamanda diğer sebebi ise kombi cihazları elektrik, su ile doğal gazla çalıştığı için rutin kontrolleri yapılması gerekmektedir. Kombi cihazının içerisinde ki, dışındaki elektrik tesisat kontrollerin yapılması 2 işlem ise doğal gaz tesisatlarının iç ve dış tesisatlarının kontrolü yapılması sonuncu olarak da su basınç ve filtre temizliğinin yapılması gerekmektedir.
Aksi taktirde kombi cihazlarınızın bakımı ihmal edildiğin de ortaya çıkacak sorunlar bakımı yapılmadığından dolayıdır.
Kombi Bakımının Faydaları
Kombi cihazının da oluşan doğal gaz sızıntısı var ise kombi cihazınız arızalanabilir daha kötüsü patlayabilir ve sizlerin can ve mal güvenliğiniz tehlikede olabilir. Kombi Bakım Gerekli Mi makalemizi teknik konu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Elektrik tesisatlarının kontrollü yapılmadığında cihaz hata kodu veya arıza kodu verebilir, Kombi cihazının parçalarının temizliği yapılmadığında cihaz verimsiz çalışır hem sıcak su ihtiyacınızı karşılamaz aynı zamanda ise kalorifer peteklerinize yeterli ısı vermez ve sizlerde kış aylarında hastalanma gibi sorunlarla karşılaşır bu yüzden kombi cihazınızın derecesini yükseltir ve kombi cihazınızın daha fazla çalışmasını sağlarsınız. Sonuç ise sizlere yüklü bir miktarda kış ayları boyunca doğal gaz faturası gelmektedir.
Periyodik Kombi Bakımı Nasıl Yapılır
- Tesisat filtresi çıkarılarak kirden arındırılır
- Kombi bacalı ise baca çekişini kontrol eden limit sensörü kontrol edilir
- Yoğuşmalı bir kombi bakımı yapılıyor ise yoğuşma su haznesi elden geçirilir
- Kaloriferlere su gitmesini sağlayan hat yolunda bulunan ve çamur ayrıştıran filtre temizlenir
- Yanma odasındaki kombi brülörü temizlenir
- Genleşme tankının sağlamlığı kontrol edilir ve bar basıncı olması gereken seviyeye ayarlanır
- Radyatörlerden kombiye dönüş yolunda bulunan pislik tutucular kontrol edilerek temizlenir
- Kombinin su sızdırmazlığı kontrol edilir ve buna neden olabilecek parçalar elden geçirilir
- Elektrik ile elektronik bağlantılarının kontrolü sağlanır
- Ek parçalardaki oksitlenme oluşumu kontrol edilir. Oksitlenen parçalar temizlenir ya da değiştirilir.